Back to Top

Σεπτέμβριος 2012

Δωρεάν Εκπαιδευτικά Προγράμματα Στην Αλεξάνδρεια

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υλοποιεί τις Πράξεις «ΕΡΜΕΙΟΝ 2 - Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για το ανθρώπινο δυναμικό των εμπορικών επιχειρήσεων (Α.Π.7 - Α.Π.8 - Α.Π.9)», οι οποίες είναι ενταγμένες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (κωδικοί ΟΠΣ: 277690, 277700 και 277701 αντίστοιχα) και συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ).

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη για την εξοντωτική φορολόγηση των εμπόρων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2012

«Η επόμενη ημέρα του κλειδώματος των νέων φορολογικών μέτρων θα κλειδώσει οριστικά και αμετάκλητα τις μισές μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Η αδυναμία του οικονομικού επιτελείου να βρει επαρκείς τρόπους μείωσης των δαπανών υποκαταστάθηκε για άλλη μία φορά με ισοδύναμα μέτρα αμφισβητούμενης φορολογικής απόδοσης, επιλέγοντας την ευκολότερη λύση και τους γνωστούς εύκολους στόχους.

Επίδομα Ανεργίας Ελεύθερων Επαγγελματιών

Βέροια, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας, με επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση την οποία κοινοποίησε στους Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ . Νίκο Παναγιωτόπουλο και στη Γενική Γραμματέα Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κα Άννα Στρατινάκη, έθεσε το θέμα του επιδόματος ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ληξιπρόθεσμες Οφειλές 2012

Tο ινστιτούτο εμπορίου & υπηρεσιών της ΕΣΕΕ υπολογίζει ότι το σύνολο των τρεχουσών οικονομικών υποχρεώσεων των μμε επιχειρήσεων ανέρχεται σήμερα στο ύψος των 193,9 δις ευρώ.

Βλέπε Συνημμένο Αρχείο

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2012

«Όχι άλλη επιμήκυνση στο παρόν φορολογικό σύστημα ζητά η ΕΣΕΕ και απαντά στις διαρροές του ΥΠΟΙΚ με ανοιχτή επιστολή».

Κύριε Υπουργέ,

Δήλωση Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Σχετικά με τις Απεργιακές Κινητοποιήσεις της Τετάρτης 26/09/2012

Ως Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας μετά από ανησυχία πολλών συναδέλφων για τις ενδεχόμενες ενέργειες τις ΕΣΕΕ για κινητοποιήσεις, ήμασταν υποχρεωμένοι για να μην καπελώσουμε την ΕΣΕΕ και να αναμένουν τις προτάσεις και τις ενέργειες. Λάβαμε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου ένα έγγραφο από την Ομοσπονδία το οποίο ζητούσε από τους εμπορικούς συλλόγους εκ μέρος της ΕΣΕΕ προτάσεις για τους τρόπους συμμετοχής στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου.

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας Σχετικά με την Απεργία της 26/09/2012

Αλεξάνδρεια 25 / 09 / 2012
Αριθ. Πρωτ. 155

Αγαπητοί συνάδελφοι και καταναλωτές, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 26/09/2012 λόγω χαρακτηριστικής αδράνειας της ΕΣΕΕ, δεν θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που υποδεικνύουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ε.Σ. Αλεξάνδρειας απέστειλε συγκεκριμένες προτάσεις για συγκεκριμένους τρόπους αντίδρασης, που όμως δεν έγιναν δεκτές.

Απάντηση σχετικά με την επιστολή της ΕΣΕΕ με αριθ. Πρωτ. Σ1247/18/9/2012 - Απεργία 26/09/2012

Αλεξάνδρεια 21/09/2012
Αριθ. Πρωτ. 148

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Θεωρούμε περιττό ν’ αρχίσουμε και να περιγράφουμε την κατάσταση την οποία βιώνουμε σαν επαγγελματίες, μιας και το τελευταίο σπίτι στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας διαισθάνεται την τραγική κατάσταση, οικονομική και όχι μόνο, που βρίσκεται η χώρα. Στο άκουσμα και μόνο της επιβολής νέων δυσβάσταχτων μέτρων απ’ την Κυβέρνηση και την Τρόικα, μας πιάνει ΠΑΝΙΚΟΣ. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι άμεση, δυναμική και πρωτότυπη.

Δράσεις Εμπορικού Συλλόγου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας στην προσπάθειά του να μειώσει τα πάγια έξοδα των συναδέλφων, αλλά και να τονώσει την αγοραστική δύναμη, θα προβεί στις εξής Δράσεις: